Zdravím všechny příznivce amatérského kuchtění 

Prohlížejte, komentujte, kritizujte - vždyť přece chybami se člověk učí

Páteční maratóny v mojí malé kuchyňce

Pár důležitých poznámek k videím receptům z mojí malé kuchyňky. To, co vidíte, není nějaké vyumělkované vaření pro vaření, ale skutečný život, natáčený na docela obyčejný mobil. Věřte nebo ne, ale někdy je to takový maraton, že se mi do nějakého natáčení vůbec nechce. Ale co, jednou jsem se do toho pustila, tak to vydržím, diváků je dost. Nejvíce mě potěší, když mi někdo napíše, že podle mého receptu vařil a podařilo se. To je takový motor, nedá se to ani popsat.

Nevařím pro sebe, vařím pro ty, kteří si sami neporadí, protože buď vařit neumí, a ani se o to nepokouší, nebo vařit nemohou, nezbývá jim čas. Takže každý týden, ve čtvrtek a v pátek vařím několik chodů na víkend, i na všední den do mrazáku, v množství 3, 4, 6, nebo i 10 porcí od jednoho jídla. Polévky dělám už klasicky 5 litrů, omáček stejné množství, moučník většinou ani neochutnám, protože když se seběhnou všichni moji mravenečci, je pryč na to šup 😂 .....v pátek večer si jedni pro jídlo přijedou a v sobotu druhou část vozím strýci do Brna.

A jelikož jsem svůj byteček i s kuchyní přenechala mladšímu synovi s partnerkou, vařím v docela miniaturním pokojíku (12 m2), na jedno plotýnkové indukci, v miniaturní troubě (vnitřní rozměr 25 cm) a v pomalém hrnci Tesla. Je to náročné, jsem stará, už dost bolavá bába, takže si to jistě dovedete představit, když pak večer padnu do postele, jsem okamžitě tvrdá.

Takže prosím, buďte shovívaví, lépe to nepůjde, snažím se. Vařím už několik desetiletí, přesto moje recepty jistě nejsou dokonalé, ale věřte, že se po jídle vždy jen zapráší, nezbude ani lžička 🙂

Děkuji Vám za přízeň ❤️

Natáčení do šuplíku

Jistě jste si všimli, že od doby co vařím pro strýce, nestíhám dělat nic jiného, žádné nové recepty s popisem a titulky, vařím prostě naprosto běžná jídla, která se stále opakují, nic nového, občas i pustím mobil a něco bliknu.

Teď přes zimu budu dohánět staré resty, protože mám ze všech těch pátečních maratonů krátká videa a fotky, tak to teď pomalu budu dávat dohromady. Pokud vás něco zaujme, klidně pište, recepty mohu napsat do komentářů.

Když přiletí první čáp

Další věc kterou jste jistě zaznamenali, je moje vášeň pro vznešené a přísně chráněné tvory, pro bílé čápy, které jsem objevila nedaleko od svého domova, v Nových Mlýnech. Takže jsem teď od března do září byla dost vytížená monitorováním čapího hnízda a jeho překrásných obyvatel. A nebylo to jednoduché, ale o tom se dočtete na stránce Čapí příběhy.

Nyní mám čas opět do března, kdy vše vypukne nanovo, s příletem čápů. Budu se snažit vše stihnout, protože jakmile čápi přiletí, budu se zase naplno věnovat jim.

Tak sledujte vše se mnou a bavte se, v létě s čápy a v zimě v kuchyni, budu se zde prostě věnovat oběma svým vášním - od března do září čápům a od září do března vaření 🙂


Vytvořte si webové stránky zdarma!